Говорителя на Кремъл съобщи ужасно нещо за Русия…

Западът вероятно вече е взел решение да позволи на Украйна да извършва удари по руска територия с ракети с голям обсег. Това решение започва да се официализира чрез медиите, заяви говорителят на Кремъл, Дмитрий Песков, по време на брифинг, цитиран от ТАСС.

Песков посочи, че медиите водят информационна кампания за утвърждаване на вече взето решение, като се предполага с висока вероятност, че въпросът е решен на ниво САЩ и Великобритания.

Той подчерта, че руските въоръжени сили разполагат с пълен арсенал от необходими средства за продължаване на т. нар. “специална военна операция” в Украйна, като добави, че ако Украйна бъде снабдена с ракети с голям обсег, отговорът от страна на Русия ще бъде адекватен. Според него обаче, не бива да се очаква реакция на всяка атака, тъй като операцията вече представлява реакцията на тези действия.

Песков също така коментира, че всяко решение, взето от Запада и приписано на Украйна, е допълнително доказателство за правотата на руската операция. Той отбеляза, че конфликтът в Украйна ще приключи само когато САЩ спрат да използват страната за прокарване на своите интереси в борбата с Русия.

Leave a Reply