ЦРУ АЛАРМИРА : Следващата цел на Путин ще е…

Според последни предупреждения от Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ, ако Русия успее да постигне своите цели в Украйна, следващата потенциална цел на Путин може да бъде Молдова. Това разкритие предизвиква сериозни опасения сред международната общност относно бъдещето на регионалната стабилност и сигурността в Източна Европа.

Предупреждението от ЦРУ подчертава възможната стратегия на Русия за разширяване на своето влияние в бившите съветски републики. Молдова, която има сложна история с Русия и в момента е политически нестабилна, представлява стратегическа точка за руските интереси. Освен това, ситуацията в непризнатата република Транснистрия, която се намира в Молдова и има подкрепата на Русия, добавя допълнителен слой на комплексност.

Международните анализатори и експерти по сигурността обръщат сериозно внимание на това предупреждение, тъй като то подсказва за потенциално разширяване на военните и политическите амбиции на Русия в региона. Въпреки че детайлите и точните намерения на Русия остават неизвестни, повишеното внимание към Молдова е неизбежно в контекста на текущата военна и политическа динамика в Източна Европа.

Leave a Reply