Ердоган звънна на Путин след атентатите! Ето какво му каза…

Трагедия в Москва: Турският президент изразява съболезнования

В знак на солидарност, турският президент Реджеп Тайип Ердоган се свърза по телефона с руския си колега Владимир Путин, за да изрази своите съболезнования след ужасяващата терористична атака в “Крокус сити хол”, която отне живота на над 130 души. Ердоган категорично осъди атентата, подчертавайки своята позиция за мирно решение на кризите в региона и предложи подкрепата на Турция в борбата срещу тероризма.

По време на разговора, Ердоган подчерта, че Турция е готова да засили сътрудничеството си с Русия в областта на сигурността и борбата с тероризма. От своя страна, руските власти обявиха, че отговорност за атаката е поета от терористичната групировка “Ислямска държава”, а в отговор на нападението, Федералната служба за сигурност на Русия е задържала 11 души.

В своето телевизионно обръщение, Путин изрази своите съболезнования към семействата на жертвите и обяви ден на национален траур, като заяви, че всички нападатели са били заловени. Събитието предизвика вълна от реакции по целия свят, като международната общност осъди атаката и изрази своята подкрепа за жертвите и техните семейства.

Leave a Reply