Германия: Заловихме Путин в таен разговор…

Германия отправи обвинения към руския президент Владимир Путин, че се стреми да създаде разногласия, след като беше публикувано подслушано обсъждане на германската армия относно конфликта в Украйна. Подслушаната дискусия, която трае 38 минути и беше разпространена в руските социални медии, разкрива разговори относно потенциалното използване на ракети „Таурус“, произведени в Германия, и тяхното възможно въздействие върху войната.

Германският министър на отбраната Борис Писториус изрази загриженост, че това действие е част от информационната война, водена от Путин, и има за цел да дестабилизира Германия. В отговор на настояванията на Киев за предоставяне на ракетите „Таурус“, които могат да достигат до 500 километра, германският канцлер Олаф Шолц остава предпазлив, тъй като се опасява от ескалация на конфликта с Русия.

Шолц подчерта, че Германия не може да следва примера на Великобритания и Франция, които вече са доставили на Украйна ракети с голям обсег. От своя страна, Великобритания отхвърли твърденията, че има пряко участие в операциите с ракетите, като уточни, че използването им е в ръцете на украинските въоръжени сили.

Leave a Reply