Москва прави “Санитарна зона” в Украйна! Всеки който заплаши Русия ще…

Русия може да създаде “санитарна зона” в Украйна, заяви Путин

В отговор на продължаващите украински нападения върху руските гранични области, президентът на Русия Владимир Путин предупреди, че ако Киев продължи с агресията, Москва може да разгледа създаването на “санитарна зона” в Украйна за предотвратяване на атаки срещу руска територия. Това изказване идва на фона на ожесточени боеве, в които, по твърдения на Путин, Украйна е загубила значителни военни сили, включително 160 танка и над 360 други бронирани машини, докато Русия е загубила 54 танка от началото на новото настъпление на Киев.

Президентът също така обяви, че в момента не вижда нужда от допълнителна мобилизация на войници, но бъдещите решения за изпращане на войски ще зависят от това, кои цели желае да постигне Русия в конфликта. Путин подчерта, че не се налага въвеждането на военно положение в страната.

Във връзка с изборите, които се проведоха наскоро в Русия, критиците на Кремъл обвиниха проведеното гласуване в масови фалшификации, като изборната победа на Путин беше определена като “далеч от честна”. Президентът се самопровъзгласи за победител след като спечели рекорден процент от гласовете, което предизвика вълни от протести и критики както вътре в страната, така и от международната общност.

Путин също така заяви, че Русия е отворена за мирни преговори за решаване на конфликта в Украйна, но основното условие за тях е спирането на западните военни доставки за Киев. Той подчерта, че въоръжената подкрепа от Запада е основната причина за продължаващите боеве и че мирът може да бъде постигнат единствено с прекратяването на тези доставки.

Leave a Reply