На пук на всички: Проучване ето какво мислят руснаците за войната

Населението в Русия: Настроенията в Русия са станали по-уверени в сравнение с началото на войната. Въпреки западните санкции, руската икономика се е запазила стабилна, а обществеността се е адаптирала към продължаващия конфликт. Съществува общо усещане, че войната продължава, но е отдалечена, което влияе на възприятията и реакциите на руското население.

С течение на времето, руското общество се е адаптирало към продължаващата война в Украйна, въпреки продължаващите западни санкции и икономическите предизвикателства, които те създават. Според последните проучвания, настроенията сред населението са станали по-позитивни, с намаляване на броя на хората, които вярват, че техните жизнени условия се влошават.

Дори с нарастващото недоволство от така наречената “специална военна операция”, както официално се нарича войната в Украйна в Русия, много руснаци продължават да остават аполитични и страхуват се от промени. Това усещане за стабилност и увереност е подкрепено от факта, че икономиката на страната остава устойчива, въпреки международните санкции и икономическите предизвикателства.

Руската икономика продължава да показва здравина, особено в сектора на енергийните износи. Експортите на Русия към страни извън ЕС, като Китай, Индия и страните от Близкия Изток, са се увеличили, което помага за компенсацията на загубите от западните санкции. Това позволява на Кремъл да увеличи разходите за поддържане на военните операции в Украйна.

Социологическите проучвания показват, че руските граждани са свикнали с продължаващата война и повечето от тях не са пряко засегнати от нея. Войната е нормализирана в общественото съзнание, като хората са свикнали с нейното съществуване, макар и да се води “някъде далече”.

Leave a Reply