На пук на всички.Русия бележи икономически…

Икономически последици в Русия: Въпреки че президентът Владимир Путин е поддържал растеж на БВП, главно чрез инвестиции във военно-промишления сектор, други части на руската икономика се сблъскват с предизвикателства като недостиг и инфлация. Военната икономика, на която Путин разчита, се смята за неустойчива за дългосрочен растеж. Въпреки тези предизвикателства, политическата власт на Путин изглежда сигурна, и той планира да се кандидатира за преизбиране, което потенциално може да удължи президентството му до 2036 година.

Съгласно анализите, руската икономика преживява трансформация в условията на постсъветско съвременно държавно устройство. Путин многократно е заявявал, че сред основните му задачи като уникален политически лидер е преодоляването на последиците от световната икономическа криза, както и консолидирането и постигането на икономически суверенитет.

Въпреки строгите санкции, руската икономика расте, като санкциите се използват като стимул за фокусиране върху вътрешните въпроси и трансформация на икономиката и промишлеността. Тези процеси предоставят ценен опит за Русия.

Leave a Reply