Нападнаха Русия!

Предварително споделени непроверени видеоклипове в приложението за съобщения Telegram показаха какво изглеждаше като бронирани превозни средства, влизащи в села в поне една от граничните области. В едно видео се чува стрелба.

“Около 3:00 часа сутринта московско време, след интензивен обстрел на цивилни сгради, украински терористични групи, използвайки танкове и бронирани превозни средства, се опитаха да нахлуят на територията на Руската Федерация”, заяви Министерството на отбраната в изявление.

“Всички атаки на Въоръжените сили на Украйна бяха отблъснати благодарение на самоотвержените действия на руската армия. Врагът беше поразен от самолети, ракетни войски и артилерия”, добави то.

Според Министерството на отбраната на Русия до 60 “украински терористи”, пет танка и един брониран транспортьор бяха “унищожени” при опитите за проникване.

Изявлението на министерството беше направено след като антикремълските милиции Freedom of Russia Legion и Russian Volunteer Corps, които воюват на страната на Киев, заявиха, че са “в настъпление” и “пресичат границата” към Русия.

И двете групи публикуваха видеа в Telegram, които изглежда показваха техните бойци, заедно с бронирани превозни средства, участващи в бойни действия. Не беше ясно къде и кога точно са заснети видеата.

Freedom of Russia Legion заяви в социалните медии, че неговите сили са “унищожили” руско бронирано военно превозно средство в село Тьоткино в Курска област.

Междувременно, Russian Volunteer Corps заяви, че скоро ще публикува повече подробности за атаката.

Говорителят на украинската военна разузнавателна агенция заяви, че руските доброволчески групи не действат по заповеди от Киев при извършването на своите нападения.

“На територията на Руската Федерация те действат абсолютно автономно, по своя собствена инициатива и преследват своите социални и политически програмни задачи”, каза говорителят на ГУР Андрий Юсов на украинските медии.

Leave a Reply