Не спират да го дразнят! Путин заплаши с…

Путин издава нови ядрени предупреждения към Запада заради Украйна

Президентът на Русия Владимир Путин отправи нови предупреждения към Запада, заявявайки, че ако САЩ извършат ядрени тестове, Русия също ще ги проведе. Това заявление подчертава неговата решимост да поддържа стратегическия паритет и подсказва потенциално ескалиране на напрежението във връзка с Украйна.

В контекста на Договора за ново стратегическо оръжие (New START), който ограничава броя на стратегическите ядрени бойни глави, които Русия и САЩ могат да разполагат, Путин подчерта, че глобалната стратегическа равновесие не бива да бъде разрушавана. Въпреки твърденията без ясни доказателства, че в САЩ обмислят нарушаване на мораториума върху ядрените изпитания, руският лидер увери, че страната му ще следва същия курс, ако Америка предприеме подобни действия.

Путин също така коментира, че Украйна е направила опити да атакува руска военновъздушна база дълбоко в Русия, където се съхраняват ядрени бомбардировачи, подчертавайки сериозността на заплахата, която вижда от Запада.

Това заявление идва в момент на повишено напрежение между Русия и Запада, като подчертава продължаващата конфронтация по отношение на военните действия в Украйна и разширението на НАТО на изток след Студената война.

Leave a Reply