Починал е известния руски писател…

Трагичен Инцидент в Москва
Лев Рубенщайн, на 76 години, известен руски поет, писател и обществен активист, почина в резултат на наранявания, получени при пътен инцидент в Москва на 8 януари.

Съобщение от Дъщеря Му
Дъщеря му Мария сподели в LiveJournal: “Моят татко, Лев Рубенщайн, почина днес.”

Вълна от Почести
Почити в Социалните Медии: Социалните медии и руските независими медии бяха заляти с почитания към Рубенщайн.
Паметни Думи: Журналистът Сергей Пархоменко написа във Facebook: “Лев Рубенщайн, изключителен, уникален поет, есеист и мъдрец, почина през нощта. Неговите стихотворения, разкази, мисли за човешката природа, опитите му да разбере и обясни света около нас ще останат с нас и ще продължат дълго след като нас ни няма…”
Подробности за Инцидента
Пътен Инцидент: Рубенщайн беше ударен от кола на кръстовище в Москва на 8 януари и беше откаран в болница за спешни случаи Склифосовски.
Критично Състояние: Поетът и журналистът Игор Иртеньев съобщи, че Рубенщайн е получил фрактури и е бил в критично състояние. TV Rain допълни, че той е пострадал от травматична мозъчна травма. След
операцията той беше поставен в медицински индуцирана кома.

Живот и Творчество на Рубенщайн
Ранни Години и Образование: Роден и израснал в Москва, Рубенщайн учи езикознание и литература в Московския държавен университет и след това работи като библиотекар.
Литературна Сцена: През 70-те и 80-те години той беше част от подземната литературна сцена в Москва и се смята за един от основателите на Московския концептуализъм. Неговите първи творби бяха публикувани в Съветския съюз едва в края на 80-те години.
Есеистична Дейност: През 90-те години започва да пише есета и други материали за пресата, включително за “Коммерсант”, списание “Итоги” и много други периодични издания. Той публикува десетки книги и през 1999 година получи Наградата Андрей Бели. Литературният критик Дмитрий Бавилски го нарича “днешният Чехов – повече подтекст отк
олкото текст, повече паузи отколкото думи.”

Leave a Reply