Путин бесен: Вие не разбрахте ли,че нашият враг…

Президентът на Русия Владимир Путин наскоро коментира, че предизвикателството за Русия не идва толкова от помощта, която Западът оказва на Украйна, колкото от самата Украйна. Путин обвинява западните сили, че използват Украйна като инструмент за нанасяне на вреда на Русия, като твърди, че Украйна е под контрола на марионетни лидери, инсталирани от Запада с цел да унищожат руската държавност.

Това виждане на Путин отразява дългогодишната наратива на Кремъл, която използва за оправдание на своите действия в Украйна, започващи като “специална военна операция”. Реториката на Кремъл се променя с времето, като Путин твърди, че Западът има за цел да разруши Русия, и оправдава своите военни действия като защита срещу агресията на Запада.

Путин дори стига до твърдението, че западните елити планират да разделят Русия на няколко части, използвайки Украйна като средство за постигане на тази цел. Въпреки твърденията на Путин за успехите на Русия срещу Запада, военните доклади на Украйна показват, че украинските войски са принудили руските войски да отстъпят от определени позиции и че сраженията продължават.

В заключение, Путин описва Украйна като държава, която е била “напълно унищожена” и зависи от чуждестранна помощ, подчертавайки своята позиция, че Украйна е инструмент на Запада срещу Русия.

Leave a Reply