Путин ги разби: Подписа указ за 150 000…

Президентът Путин подписа указ за призоваването на 150 000 руски наборнициМосква, 31 март 2024 г. – В редовен годишен акт, който поддържа военната готовност на страната, президентът на Руската федерация Владимир Путин подписа указ за призоваване на около 150 000 наборници в руската армия. Тази стъпка е част от ежегодната пролетна военна кампания и се извършва в съответствие с дългогодишната практика на страната.

Указът, който беше обнародван в официален държавен вестник, влиза в сила веднага, маркирайки началото на пролетната военна призовка, която обхваща младежи на възраст от 18 до 27 години, които са подлежащи на военна служба. Това решение е в съответствие с руската военна политика и практика и е насочено към поддържане на високите стандарти на обученост и боеготовност на руските въоръжени сили.Президентът Путин не е направил пряко изявление във връзка с новия указ, но източници от Кремъл посочват, че този акт е рутина и не следва да се тълкува като отговор на конкретни международни напрежения или ситуации.

Въпреки това, в контекста на нарастващите геополитически напрежения и продължаващата нестабилност в региони като Украйна, действията на Русия продължават да бъдат внимателно наблюдавани от международната общност.Руската армия поддържа висок стандарт на обучение и готовност, а периодичното призоваване на наборници е ключов компонент в стратегията на страната за поддържане на своята военна мощ.

Това развитие със сигурност ще продължи да бъде тема на анализи и коментари в международен план, особено в светлината на текущите глобални военнополитически динамики.Източник: /КРОСС/ Новини от Русия – Cross.bg

Leave a Reply