Путин: Готвим огромна 300 хилядна армия за завземането на…

В последните дни руските сили са реализирали маргинални напредъци в областта около Донецк и Авдиивка, съгласно най-новите военни доклади. Въпреки продължаващите сражения, значителни промени на фронтовата линия не са потвърдени​

В същото време, в Москва се готви нова вълна от мобилизация, насочена към набирането на 300,000 войници за предстояща офанзива с цел завземането на украинския град Харков. Източници близки до руското Министерство на отбраната твърдят, че тази мобилизация се планира във връзка със стремежа на Кремъл да избегне повторение на ситуацията в Мариупол, като същевременно демонстрира “цивилизован подход” във воденето на военни действия​ ​.

Политически развития и избори в Русия

В контекста на предстоящите президентски избори в Русия, на които Владимир Путин кандидатства за пети мандат, политическата атмосфера в страната е изпълнена с напрежение. Изборите се провеждат на фона на продължаващия конфликт в Украйна и увеличаващите се икономически трудности, доведени от международни санкции и изолация​ ​.

Президент Путин, който според неофициални източници е получил над 87% от гласовете, стои пред предизвикателство както на международната арена, така и у дома, където нарасналата войнска агресия и икономическите затруднения възбуждат все по-голямо недоволство сред гражданите. Опонентите на режима и множество наблюдатели поставят под въпрос легитимността на изборния процес, акцентирайки на репресивните мерки и липсата на политическа конкуренция.

Leave a Reply