Путин избухна: Всички младежи от 18-30 години в Русия ще…

Нови правила за наборната служба в Русия: Разширяване на възрастовия диапазонВ нова разработка, касаеща руските военни сили, Кремъл обяви промени в правилата за наборната служба, които значително разширяват възрастовите граници за призоваване. Съгласно последния указ, всички руски граждани между 18 и 30 години ще бъдат подлежащи на наборна служба.

Путин подписа указа, според който два пъти годишно – през пролетта и есента, ще се извършва набор на младежи за военна служба. Президентът насочи особено внимание към гарантирането на сигурността и защитата на страната, като подчерта, че нововъведените мерки са насочени към укрепване на отбранителния потенциал на Русия.Според новите регулации, които влязоха в сила от началото на тази година, призоваването ще обхваща млади мъже, които до момента не са били част от военните сили, като им се предоставя възможността да служат на родината си.

Призованите ще преминат през задължителна военна подготовка, но Министерството на отбраната дава уверения, че те няма да бъдат изпращани на фронтова линия или в зони на конфликт.Освен това, въведените промени предвиждат определени освобождавания от служба, включително за младежи, работещи в ключови сфери като информационните технологии. Решението дава яснота и за онези, които са на възраст между 27 и 30 години, уточнявайки условията, при които те ще бъдат привлечени към военната служба.

Този ход на Кремъл идва в контекста на текущите международни напрежения и вътрешнополитическата ситуация в страната, подчертавайки стратегическата насоченост на Русия към засилване на своята отбрана и сигурност.

Leave a Reply