Путин изплаши Запада! Готови сме вече за…

В навечерието на президентските избори, които без съмнение ще му осигурят още шест години на власт, руският президент Владимир Путин изрази увереност в ядрената готовност на Русия. В интервю за телевизия Rossiya-1 и агенция RIA, Путин подчерта, че въпреки липсата на непосредствена необходимост от използване на ядрени оръжия в Украйна, Русия технически е подготвена за ядрен конфликт.

Путин посочи, че ако САЩ разположат американски войски на руска територия или в Украйна, това ще бъде възприето като акт на интервенция. Той подчерта, че специалисти в областта на руско-американските отношения и стратегическото въздържане в САЩ са наясно с това, добавяйки, че не вижда бързане към ядрена конфронтация, но Русия е готова за такава.

Това изявление идва в момент, когато администрацията на Байдън е подчертала необходимостта от одобрение на закъснял законопроект за сигурност, който ще гарантира, че украинските войски получават необходимото оръжие за продължаване на войната, вече влизаща в третата си година.

Михайло Подоляк, висш украински президентски служител, описа ядрените предупреждения на Путин като пропаганда, целяща да заплаши Запада. Той изрази мнение, че такава реторика показва страха на Путин от загуба във войната.

Leave a Reply