Путин изригна срещу Франция: Макрон направи…

В последните си изявления, руският президент Владимир Путин разгърна своята визия за международните отношения на Русия, особено със Съединените американски щати и Франция. Путин подчерта, че Русия остава отворена за диалог и взаимодействие, но в същото време заяви, че всички преговори трябва да се провеждат на условията на Русия.

Особено значим беше коментарът на Путин относно развитието на двустранните отношения с Франция. Той спомена предишните визити между него и френския президент Еманюел Макрон, като изтъкна интензивността на контактите във връзка с двустранните и международните въпроси. Путин изрази съжаление, че Франция е прекъснала тези контакти, подчертавайки, че Русия е готова да възобнови това взаимодействие.

Важна част от изказването на Путин беше свързана със ситуацията със САЩ, особено в контекста на размяната на затворници. Руският президент подчерта сложността на този въпрос, но изрази надежда за намиране на приемливо решение за двете страни.

Путин също така коментира и въпросите, свързани с доставките на руски природен газ за Европа. Той остро критикува Европа за проблемите с доставките, заявявайки, че те са резултат от собствените действия на европейските лидери.

На фона на нарастващата ислямофобия и антисемитизъм в света, Путин също изрази своите опасения относно растящия брой радикално настроени хора. Той свърза това с политиката на някои елити и дългогодишната липса на справедливо решение на палестинския въпрос.

Като част от своето изказване, Путин се извини за рязкото повишаване на цените на яйцата в Русия, обвинявайки правителството за недостатъчно бързото увеличение на вноса. Той обяви планове за допълнителен внос на яйца от Турция и Беларус, подчертавайки развитието на икономическите връзки на Русия с тези страни​​.

Leave a Reply