Путин подписа Указ! Всеки вече ще може да…

Путин Подписва Указ за Привличане на Чужденци за Военна Служба

На 14 май 2024 година, руският президент Владимир Путин подписа указ, който улеснява процеса на получаване на руско гражданство за чужденци, които се присъединят към руската армия. Този ход е част от усилията на Русия да увеличи числеността на въоръжените си сили в контекста на продължаващия конфликт в Украйна и нарастващите военни загуби.

Според новия указ, чужденците, които желаят да се присъединят към руската армия, ще имат право на ускорено получаване на руско гражданство. Това решение се възприема като опит за запълване на редиците на армията с нови войници, в момент, когато Русия е подложена на значителни военни и икономически предизвикателства.

Контекст и Причини за Решението

От началото на инвазията в Украйна през февруари 2022 година, руската армия понесе значителни загуби както в жива сила, така и в техника. Според различни оценки, броят на убитите и ранените руски войници надхвърля 350,000 . В този контекст, привличането на чужденци за военна служба може да се окаже критично за поддържане на бойните способности на Русия.

Международна Реакция

Този указ предизвика разнообразни реакции на международната сцена. Някои анализатори го възприемат като отчаян ход от страна на Кремъл, докато други го разглеждат като стратегически маневър за укрепване на военните сили на страната. Международният наказателен съд продължава да има издадена заповед за арест на Путин във връзка с военни престъпления, свързани с конфликта в Украйна

Посещение в Китай

В същото време, стана известно, че Путин ще направи своето първо международно посещение след преизбирането си на 16-17 май 2024 година, когато ще посети Китай. Там той ще се срещне с китайския президент Си Дзинпин и ще участва в събития, свързани с руско-китайските отношения. Това посещение подчертава значението на стратегическото партньорство между Москва и Пекин в условията на международна изолация и санкции срещу Русия

Заключение

Новият указ на Путин за привличане на чужденци в руската армия е ясен знак за решимостта на Русия да продължи военните си усилия, въпреки значителните предизвикателства. Въпреки международните санкции и натиск, Русия търси нови начини да укрепи своите военни способности и да запази стратегическото си влияние на глобалната сцена.

Leave a Reply