Путин предупреди българите: САЩ ще пръскат над България цяло лято от…

Путин предупреждава българите: САЩ ще пръскат над България цяло лято – Внимавайте! В изненадващо обръщение към българския народ, руският президент Владимир Путин изрази сериозни опасения относно предстоящи дейности на САЩ, които биха могли да засегнат България през идващите месеци.

Според Путин, американски военни и граждански организации планират обширна операция по въздушно пръскане над българска територия, която ще продължи през цялото лято.„Имаме надеждна информация, че американските сили възнамеряват да използват българското въздушно пространство за провеждане на мащабни операции по пръскане, които, според тях, са част от усилията за борба с климатичните промени“, заяви Путин по време на пресконференция. „Ние вярваме, че това е прикритие за други, по-неясни цели, които могат да имат дълготрайно въздействие върху земеделието и общественото здраве в България.“Руският лидер призова българското правителство и народа да бъдат бдителни и да изискат пълна прозрачност относно характера и целите на предстоящите операции.

Той подчерта, че Русия е готова да предложи подкрепа и сътрудничество, за да се гарантира сигурността и суверенитета на България.От своя страна, българските власти и американското посолство в София все още не са коментирали твърденията. Пръскането е предвидено за 01.06- 01.10 тази година

Leave a Reply