Путин пусна сериен убиец в Украйна, случи му се…

Независимият информационен сайт Mediazona съобщи в четвъртък, че руски сериен убиец, помилван от президента Владимир Путин в замяна за участие във войната в Украйна, е убит на фронтовите линии.

Денис Зубов: От затвора до фронтовата линия
Денис Зубов, на 41 години, от южния руски град Волгоград, беше осъден на 21 години в затвор с максимална сигурност през 2017 г. за убийствата на три души. Според руските медии, Зубов е отрязал части от телата на своите жертви в опит да представи убийствата като дело на сериен убиец и да обърка следователите.

Помилване и изпращане в Украйна
Зубов беше изпратен в Украйна след като беше набран от затвора и убит през април 2023 г., според Mediazona. Според журналистите, той е бил помилван с указ, подписан от президента Владимир Путин.

Съдбата на Зубов в Украйна
„Съдейки по датата на надгробния камък — 20 април 2023 г. — той може да е бил убит близо до Бахмут, като повечето затворници, набрани от частната военна компания Вагнер“, съобщава Mediazona.

Кампания за набиране на затворници в Русия
Русия стартира кампания за набиране на затворници през лятото на 2022 г., ръководена от наемническата група Вагнер, за да попълни военното си присъствие в Украйна. В замяна на военна служба в Украйна, на затворниците се обещава помилване и изтриване на техните криминални регистри.

Leave a Reply