Путин се срещна специално със семействата на загинали руски войници

Руският президент Владимир Путин проведе вчера вечерта емоционална среща със семействата на руски военнослужещи, загинали в конфликта в Украйна. Събитието се състоя в Ново Огарьово, близо до Москва, и съвпадна с отбелязването на Бъдни вечер в Русия. Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, президентът Путин е посрещнал семействата в своята резиденция и е присъствал на Рождествена меса в църква на територията на резиденцията. Тази среща идва в момент на нарастващи протести в Русия с искания мъжете, мобилизирани за войната в Украйна, да бъдат върнати у дома.

Преди литургията, Путин е провел дълги и откровени разговори с роднините на загиналите военнослужещи. Той също така ги е поканил да се присъединят към него на вечерята по случай Бъдни вечер. Този жест на президента може да се разглежда като опит да демонстрира грижа за нуждите на семействата на военните преди предстоящите президентски избори през март.

Тази среща подчертава важността, която руското правителство отдава на военнослужещите и техните семейства, особено в контекста на продължаващия военен конфликт. Тя отразява стремежа на Путин да укрепи връзката си с военните и техните близки, които са засегнати от войната в Украйна.

Leave a Reply