Путин: Ще прекатим атаките когато…

Наскоро проведената годишна пресконференция на руския президент Владимир Путин е основният акцент в последните новини за Русия. Путин заяви, че мир с Украйна ще има само когато Русия постигне своите цели в рамките на това, което Москва нарича „специална военна операция“. Той подчерта, че целите на Русия не са се променили и включват денацификацията и демилитаризацията на Украйна, както и установяването на нейния неутрален статут​​​​​​.

Путин коментира и въпроси свързани с мобилизацията и военната ситуация. Според него, на бойното поле в Украйна ситуацията е благоприятна за Русия. Той сподели, че има значителен поток на доброволци, готови да защитават Русия, и отбеляза, че към момента не се налага нова мобилизация. Освен това, Путин подчерта икономическите успехи на Русия, включително ръста на БВП и рекордната земеделска реколта​​​​.

Тези заявления идват на фона на продължаващата военна конфронтация между Русия и Украйна, като Путин използва пресконференцията, за да подчертае позициите и стратегията на Русия в конфликта.

Leave a Reply