Путин заплаши ЛГБТК+ обществото! Забранявам…

През декември, руският президент Владимир Путин подписа закон, който значително засилва съществуващата забрана за ЛГБТК+ “пропаганда” в Русия. Този ход прави незаконно промотирането на хомосексуални сексуални отношения или изразяването на възгледи, които предполагат, че нетрадиционните сексуални ориентации са равностойни на традиционните. Това законодателство представлява последната стъпка в серията от действия на руското правителство, насочени към ограничаване на правата и свободите на ЛГБТК+ общността в страната.

Този закон подчертава нарастващата репресия срещу ЛГБТК+ хората в Русия, която се разглежда от международната общност като сериозно нарушение на човешките права. Критиците на този ход осъждат засилените усилия на руското правителство да подтиска и изолира ЛГБТК+ индивидите, като това действие се разглежда като част от по-широките усилия на Путин за укрепване на консервативните и традиционни ценности в Русия.

Този закон е последният в поредица от мерки, които водят до нарастваща социална поляризация и ограничаване на свободата на изразяване в Русия. Според международните правозащитни организации, този закон създава още по-враждебна среда за ЛГБТК+ хората в Русия и подчертава необходимостта от по-широка глобална осъдителна реакция срещу подобни политики на дискриминация и репресия​​.

Leave a Reply