Русия бият аларма: Войски на НАТО изпращат войски в…

В контекста на текущия конфликт в Украйна, руските медии изразяват опасения относно възможността войски на НАТО да влязат на украинска територия за участие в боеви действия срещу руската армия. До момента НАТО не е изпращало военни сили на място, но е категоричен в своята подкрепа за Украйна в нейните усилия да освободи окупираните територии.

Хамиш де Бретън-Гордън, пенсиониран полковник от британската армия, в интервю за TalkTV, цитирано от агенция ТАСС, споделя мнението си, че в бъдеще войските на НАТО биха могли да влязат в Украйна. Той обосновава своята позиция с потенциалната опасност от ескалация на конфликта, като подчертава, че Западът е предприел всички стъпки, освен изпращането на собствени войски. Бретън-Гордън, с опит в химическия и ядрен полк на Великобритания, подчертава, че при определени обстоятелства, страни членки на НАТО и други страни като Австралия, може да се наложи да преразгледат своята позиция.

Русия, от своя страна, продължава да отправя ядрени и други заплахи към страните от НАТО поради тяхната подкрепа за Украйна. Владимир Путин започна пълномащабно военно настъпление срещу Украйна на 24 февруари 2022 г., което продължава и до днес, което предизвиква международна тревога и осъждане.

Leave a Reply