Русия днес обстреля и завзе тази област в Украйна

В ранните часове на 24 декември, руската армия е извършила обстрел в село Пидсередне, разположено в Харковска област, Украйна. При инцидента са били ранени двама души, които са били хоспитализирани в средно тежко състояние. Обстрелът е причинил значителни щети на жилищни сгради в селото.

Според местни източници, атаката е станала около 5 сутринта. Пострадалите са на възраст 34 и 65 години. Съобщава се, че руските военни действия са довели до повреждане на няколко къщи, като са нарушени покриви и прозорци, а също така са нанесени щети на лични имущества на жителите на селото.

Обстрелът в Пидсередне е поредният инцидент в Харковска област, която през последните месеци е била често цел на подобни атаки. Тази област е една от най-засегнатите от руската инвазия в Украйна, като редица населени места са претърпели сериозни разрушения.

Подобни инциденти продължават да изострят напрежението в региона и да представляват сериозна заплаха за цивилното население. Международната общност е изразила сериозна загриженост относно непрекъснатите военни действия и тяхното въздействие върху цивилни граждани.

Този последен обстрел подчертава продължаващото насилие в конфликта между Русия и Украйна, което продължава да причинява човешки страдания и материални загуби. Ситуацията остава напрегната, като обществеността и международните наблюдатели продължават да следят развитието на събитията в региона с голямо безпокойство​​.

Leave a Reply