Русия и Турция сключиха споразумение днес…вижте

Руско-турските отношения: Президентът на Русия Владимир Путин е изразил намеренията си да продължи разширяването на политическия диалог и сътрудничеството с Турция през 2024 година. Това обявление беше направено в новогодишно послание до турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Сътрудничеството обхваща различни сфери, включително значими енергийни и инфраструктурни проекти, и цели укрепване на сигурността и стабилността на евразийския континент. Двете страни също така работят за увеличаване на двустранния си търговски оборот.

Путин подчертава, че Русия и Турция са работили заедно по големи проекти в областта на енергетиката и инфраструктурата и са улеснявали усилията за урегулиране на регионални конфликти. През 2024 година се очаква Москва и Анкара да продължат да разширяват политическия си диалог и продуктивното си сътрудничество в множество области, което се очаква да донесе ползи за дружествените нации и да допринесе за укрепване на сигурността и стабилността на Евразийския континент.

Освен това, Русия и Турция активно развиват икономическо сътрудничество в много области, включително земеделието и енергийния сектор. Двете страни са поставили амбициозната цел да увеличат двустранния търговски оборот до 100 милиарда долара и, според оценките на президентите, “успешно се приближават” към тази цел.

Leave a Reply