Срам! София стана столица на У….

Сутрешният пейзаж пред сградата на Столична община е повече от красноречив. Българското знаме е скрито зад балкона на кмета Терзиев, докато украинският флаг е издигнат високо и флагъра се. Изглежда, че не е далеч моментът, когато Васил Ухото ще замени националния трибагреник със знамето на дъгата, особено с оглед на приближаването на София Прайд. Сегашният временен кмет и неговият екип изглежда не проявяват никакво уважение към българските традиции или историческите дати на столицата, пренебрегвайки ги по всякакъв възможен начин.

Освен това, Ухото и неговият екип не са реализирали нито един значим проект за града. В областта на инфраструктурата преобладава стагнация и упадък – няма признаци за нови строителни начинания. Единствените развлекателни добавки, които изглежда занимават кметството, са велоалеите, които служат за движение на тези, които се возят на тротинетки в центъра на града.

Досега Ухото не е обявил никакви планове за подобряване на влошаващата се градска среда. Висш ръководен представител в екипа на Терзиев е Андрей Зографски, общински съветник от партията „Спаси или смучи София“. Той е известен активист на ЛГБТ общността и син на северномакедонската политичка Солза Гърчева, която е известна със своите българофобски възгледи. Освен че майка му се занимава с организацията на антибългарски събития в Скопие, малкият Андрей провежда деструктивна дейност в България, блокирайки важни инфраструктурни проекти за столицата.

Този екип очевидно не е подходящ да ръководи българската столица, като демонстрира пълна некомпетентност и неумение да управлява, което може да доведе до разрушаването на всичко, до което се докосне.

Страхил Ангелов, журналист