Тази сутрин Украйна порази този Руски град

Белгород, руски град, близо до границата с Украйна, беше атакуван с обстрел в късните часове на четвъртък, съобщиха официални лица. Това се случи само часове след като в региона беше наредено на някои училища да удължат зимната си ваканция поради риск от допълнителни нападения.

Поне двама души бяха ранени при последния обстрел, според изявление на губернатора на Белгород, Вячеслав Гладков. В социалните мрежи и приложението за съобщения Telegram бяха споделени снимки на повредени автомобили в града.

“Според първоначалната информация има две жертви. Единият мъж е ранен от осколки в предмишницата, а другият – в глезена,” заяви Гладков.

“Наши системи за ПВО бяха активни над Белгород и района на Белгород – 10 въздушни цели бяха свалени при приближаването им към града,” добави той.

Кремъл се опитва да поддържа видимост за нормалност вътре в Русия, но скорошните смъртоносни удари в региона на Белгород и неговата столица доведоха войната в Украйна близо до домовете на хората.

Удар върху града миналата събота уби 25 души, според официални лица, което е най-голямата цивилна смъртност от една атака вътре в Русия от началото на войната преди почти две години.

Училищата в няколко общини близо до украинската граница бяха инструктирани да удължат зимната си ваканция до 19 януари, съобщи по-рано Гладков.

Руските училища бяха затворени тази седмица, тъй като страната празнува Православния Коледа на 7 януари.

“В техникумите и университетите, разположени в тези общини, препоръчваме да се провеждат занятия дистанционно,” каза Гладков, добавяйки, че зимната ваканция за училищата може да бъде удължена още повече.

Междувременно Украйна заяви, че е атакувала руски команден пункт близо до кримския пристанищен град Севастопол във въздушен удар, при който според Русия е бил ранен един човек.

И в ранните часове на петък руското министерство на отбраната заяви, че е отразило украинска дрон атака над анексирания Крим, като е унищожило и прехванало 36 дрона над полуострова.

Leave a Reply