Тези 2 държави се обединиха,да помагат на Украйна срещу Русия

В контекста на продължаващия конфликт в Украйна, Финландия и Полша засилват своите усилия за подкрепа на украинските сили. В последните дни, двете страни обявиха значими стъпки, които затвърждават тяхната ангажираност към Украйна в борбата срещу руската агресия.

Финландия, демонстрирайки своята непоколебима подкрепа, обяви изпращането на своя 21-ви пакет с военна помощ на Украйна. Това последно увеличение в подкрепата е оценено на около 106 милиона евро, като общата стойност на финландската военна помощ за Украйна вече надхвърля 1.6 милиарда евро. Министърът на отбраната на Финландия, Анти Хякканен, изрази ангажимент на страната си за подкрепа на Украйна в краткосрочен и дългосрочен план​​.

От своя страна, Полша също потвърди своята решимост да продължи да подкрепя Украйна. Новоназначеният полски външен министър Радослав Сикорски, по време на среща с украинския си колега Дмитро Кулеба, увери, че Варшава ще продължи активно да помага на Украйна в нейната война срещу Русия. Сикорски подчерта благодарността на Украйна към Полша за подкрепата и приемането на украински бежанци, както и за военната помощ, предоставена от полската държава​​.

Тези действия на Финландия и Полша са отражение на продължаващата международна солидарност с Украйна. Те също така подчертават важността на регионалната и международната подкрепа в отговор на руската военна агресия. Със своите усилия, тези държави допринасят не само за военната, но и за хуманитарната и икономическата стабилност на Украйна в тези трудни времена.

Leave a Reply