Украински мини от Одеса гърмят край румънския бряг! Ужасът на войната стигна и нас

В района на кей пред хотел “Форум” в черноморския курорт Костинещи в Румъния избухна силна експлозия. Първоначалните доклади сочат, че причината е била морска мина, по информация на полковник Корнелиу Павел, говорител на румънските военноморски сили. Телевизия Диджи24 предаде новината.

В района е засечена и втора мина, която все още е във водата. Това не е първият инцидент на тази тема след началото на конфликта в Украйна, както отбелязват местните медии.

Благодарение на реакцията на спасителите, в резултат на експлозията няма загинали. Сериозни материални щети също не са докладвани, както уточни Ана-Мария Стойка, говорител на Инспектората за извънредни ситуации Добруджа.

Свидетел на инцидента сподели за Диджи24: “Експлозията беше мощна, издигна се гъст черен дим. Ни информираха, че е гръмнала мина. На мястото на инцидента вече има органи на реда и пожарникари. Въпреки произшествието, все още има туристи в морето.”

Очаква се временно ограничение на достъпа на летуващите в зоната, както съобщи Министерството на отбраната.

Млад мъж, който е бил близо до мястото на взрива, има проблеми със слуха си. Екип на Спешната помощ го е осмотрел и предложил превоз до болница, но той е отказал.

До момента, румънски водолази са обезвредили пет морски мини в тази зона след началото на войната в Украйна.

Интересен факт е, че инцидентът се случи точно преди Деня на военноморския флот на 15 август. Във вторник се очаква румънският президент Клаус Йоханис да посети Констанца за участие в тържествената церемония.

Leave a Reply