Зеленски се разплака: През 2024 няма да…

Президентът на Украйна, Володимир Зеленски, изрази сериозни опасения относно бъдещата подкрепа за страната си в светлината на продължаващия конфликт с Русия. В емоционално обръщение, Зеленски подчерта, че през 2024 г., Украйна може да се окаже изоставена от международната общност в борбата си за суверенитет и териториална цялост.

“Докато светът продължава напред, страданията на украинския народ остават невидими за мнозина,” заяви Зеленски. “Изправени сме пред реалната възможност да останем без критичната подкрепа, която е от съществено значение за нашата защита и възстановяване.”

Според Зеленски, въпреки обещанията за подкрепа и солидарност, много страни започват да намаляват своята помощ, предвид своите вътрешни предизвикателства и икономически проблеми. Той подчерта, че това намаление на помощта може да има сериозни последствия за Украйна, особено в контекста на военните действия и хуманитарната криза.

“Ние не можем да се справим сами,” каза той. “Светът не трябва да забравя за Украйна, когато ние се борим не само за собствената си свобода, но и за ценностите на демокрацията и международния ред.”

Зеленски призова международната общност да продължи своята подкрепа, като подчерта, че Украйна е на предната линия на борбата срещу авторитаризма. Той също така изрази надежда, че международните партньори ще разберат значението на продължаващата помощ, особено в светлината на заплахите за световния мир и стабилност.

“Нашата борба е и ваша борба,” завърши Зеленски. “Бъдещето на свободния свят зависи от решимостта ни да защитаваме това, в което вярваме.”

С тази декларация, Зеленски отправя апел към международната общност да не забравя Украйна в момент на растящи глобални предизвикателства и да продължи да осигурява необходимата подкрепа за украинския народ и неговото правителство.

Leave a Reply